Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat verzorgt de samenstelling van het wedstrijdschema en het aanwijzen van de juryleden en scheidsrechters binnen de eigen club. Het contact met de Nederlandse Basketball Bond, afdeling Zuid en de gemeente behoort tot de taken. In het begin van het seizoen krijgt ieder team het competitieprogramma. Dit betreft een voorlopig schema omdat er nog het een en ander gewijzigd kan worden. De juiste informatie omtrent de wedstrijden kun je altijd op het mededelingenbord in de sporthal en op onze website vinden. Voor een aantal teams omvat dit het gehele jaarprogramma. Voor anderen slechts een programma tot de kerst. Deze teams spelen tot kerst een competitie om daarna opnieuw ingedeeld te worden bij tegenstanders van het eigen spelniveau.

 

De thuiswedstrijden worden gespeeld in Sporthal de Coevering in Geldrop. Per team kan gerekend worden op 11 thuiswedstrijden.

 

Wedstrijdwijzigingen

Wedstrijdwijzigingen worden door het wedstrijdsecretariaat doorgegeven via deze website. Zie hiervoor het competitieprogramma.

   

Indeling taken

Bij het basketballen horen een aantal taken, zonder deze taken is er geen basketbal mogelijk. Het wedstrijdsecretariaat deelt alle wedstrijdspelers in voor deze taken. 

 

Op het mededelingenbord in de sporthal, i de basketball.nl-app, op onze website en via de nieuwsbrief staan de taken voor de leden gepland voor wat betreft fluiten en tafelen. Iedereen vanaf 13 jaar (tafelen) zal hiervoor ingeschakeld worden. Voor fluiten geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. Het zijn noodzakelijke taken, omdat anders een wedstrijd van je clubgenoten geen doorgang kan vinden. De taken zullen zoveel mogelijk eerlijk worden verdeeld over alle leden. Dit komt op ongeveer acht of negen maal een taak voor of na je eigen wedstrijd. Je krijgt hiervoor een vergoeding!

 

Vervangen

Als je een taak moet uitvoeren en je kunt moet je ZELF een vervanger zoeken. Je vervanger geeft dat door aan de zaalwacht of aan de wedstrijdsecretaris. Wil je voorkomen dat je op bepaalde momenten wordt aangewezen, geef dan vooraf door wat je (on)mogelijkheden zijn. Indien je vindt dat je ten onrechte bent ingedeeld, neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat. Als je drie keer je taak niet vervuld hebt, word je voor één wedstrijd door de club geschorst. 

 

Tafelen, Fluiten en Zaalwacht

Ben je ouder dan 14 jaar moet je tafelen. Ben je ouder dan 16 jaar moet je scheidsrechter of zaalwacht zijn.

Iedereen krijgt een vergoeding voor een uitgevoerde taak. De wedstrijdsecretaris deelt je in en houdt bij hoeveel taken je uitgevoerd hebt. Zie ook Vergoedingen onder de kop Financiën.

 

Zaalwacht

Bij elke thuiswedstrijd worden 2 zaalwachten ingedeeld. Dit zijn altijd senioren en of spelers van U20/22. Hun taak houdt het volgende in: Op tijd aanwezig zijn (liefst één kwartier van tevoren) en hun eerste zorg is de wedstrijden tijdig te laten beginnen; dus iedereen achter zijn vodden zitten. Verantwoordelijkheid voor de ballenkar. De wedstrijdballen worden door jou beschikbaar gesteld (vier ballen per wedstrijdveld). De ballenkar is voorzien van reclame. Zorg dat de wedstrijdmaterialen op de wedstrijdtafels komen, in de koffers in de "lockers" zijn alle materialen te vinden, die nodig zijn om een wedstrijd te kunnen begeleiden. Zorg dat de coaches de digitale sheets ingevuld hebben en dat er scheidsrechters en tafelbezetting zijn. Schuif met personen zodat alle wedstrijden tijdig kunnen beginnen. Met de laatste teams, die spelen, zorgen dat alles weer opgeruimd wordt. Bij problemen dien je oplossend eventueel samen met de beheerder van de hal te handelen!

 

Samenvatting zaalwacht activiteiten

Tafels plaatsen (3) en stoelen (4), elektronisch scorebord van de zaal aansluiten, kleiner elektronisch scorebord installeren, koffers ophalen en spulletjes klaar leggen (tablets, fouten bordjes, vlaggetjes en pijlen). Ballenkar klaar zetten (twee ballen voor ieder team). Tribunes klaarzetten. Baskets goed zetten U10 en U12 hoogte 2.60 meter, U14 en ouder hoogte 3.05 meter.

 

De beheerder van de hal mag meehelpen, maar hoeft dat niet te doen.

 

Sheets

Vanaf het seizoen 2017-2018 worden de sheets digitaal verwerkt, E.B.C.G. heeft hiervoor twee tablets en een reserve exemplaar. 

 

Niet opkomen van een team
Indien een team meer dan 15 minuten te laat komt, kunnen de scheidsrechters of de andere club besluiten de wedstrijd niet te laten spelen. Vul wel het digitale sheet in en vermeldt daarin via de knop bezwaar: tegenstander is niet opgekomen. Tenzij er naar het oordeel van de NBB sprake is van overmacht (sneeuw of extreme weersomstandigheden), wordt zoiets beschouwd als niet opkomen en krijgt de club een boete. Indien een team niet opkomt, verlies je de wedstrijd met 20-0.

 

Uitsluiten

De NBB sluit een team uit, dat in een competitie driemaal niet is opgekomen.


Fluiten bij uitwedstrijden
Uitwedstrijden fluit je voor de afdeling Zuid en de afdeling betaalt daar een vergoeding voor. Zie ook S.K.P..

 

Vragen? Neem contact op met de wedstrijdsecretaris.

 

Zoeken

Gebruik onderstaand veld om te zoeken binnen onze website.

 

 

Ook basketballen?

Lijkt het je ook leuk om te basketballen? Je bent van harte welkom om een keer mee te trainen! Wij trainen bij EBCG op woensdag, donderdag of vrijdag. Meldt je aan bij de ledenadministratie via het contactformulier, om te kijken met welk team je een paar keer mee kan trainen.

 

Vragen?

Heb je vragen of wil je in contact met ons komen? Vul dan het contactformulier in.